flow Magazine

10/12/2013 0

http://www.flowmagazine.gr/article/view/mageuma_i_nea_gourmet_gonia_tou_peiraia
Μάγευμα – η νέα gourmet γωνιά του Πειραιά
Μάγευμα - η νέα gourmet γωνιά του ΠειραιάΣτην περιοχή του Πειραιά δύο αδέλφια με αγάπη για το καλό ελληνικό φαγητό άνοιξαν ένα νέο μαγαζί με ελληνική «μαγευτική» κουζίνα, το Μάγευμα. Ένας χώρος φιλόξενος, καλόγουστος με έναν αέρα κομψότητας στην κάθε λεπτομέρειά του, το φαγητό αντάξιο της ομορφιάς του και τα γλυκά να φτάνουν ζεστά και φρέσκα στο τραπέζι σας. Τι λέτε; Θα το επισκεφθείτε;

Ο Πειραιάς απέκτησε τη δική του gourmet γωνιά

Στην περιοχή του Πειραιά, δύο αδέλφια ο Μιχάλης και ο Φώτης με αγάπη για το καλό ελληνικό φαγητό άνοιξαν ένα νέο μαγαζί με ελληνική «μαγευτική» κουζίνα. Και όπως δηλώνει το όνομά του, σερβίρει έντεχνα καλομαγειρεμένο φαγητό.

Το επισκεφτήκαμε και ανταμειφθήκαμε!

Πρώτη εντύπωση ήτο αρίστη! Ένας χώρος φιλόξενος, καλόγουστος με έναν αέρα κομψότητας στην κάθε λεπτομέρειά του. Το πλακάκι σκακιέρα σε συνδυασμό με το βιομηχανικό ταβάνι, αλλά και την εναλλακτική ξύλινη κατασκευή στον τοίχο με τα vintage στοιχεία «γαργάλησαν» τα μάτια μας συνθέτοντας ένα σκηνικό καθόλου… φλύαρο. Μια σκέψη ήρθε μεμιάς στο μυαλό μας. Το φαγητό θα είναι αντάξιο της ομορφιάς του;

Και ο κατάλογος ανοίγει…

Πήραμε στα χέρια μας τον πρωτότυπο κατάλογο (φτιαγμένος πάνω σε παραδοσιακό ξύλο μαγειρικής κοπής δεμένος με ένα «καλλιτεχνικό» πιρούνι), ενώ ταυτόχρονα μας προσέφεραν κουβέρ φρυγανισμένου ψωμιού με ντιπάκι αρωματισμένου ελαιόλαδου σερβιρισμένο μέσα σε ένα σουρωτήρι. Ξεκινήσαμε να τον μελετάμε… πίνοντας μιας εξαιρετικής ποικιλίας  ροζέ  κρασί.  Απλές γεύσεις, οικεία υλικά που δημιουργούν «ήσυχους» γαστρονομικούς συνδυασμούς χωρίς φανφάρες.

Η απόλαυση του φαγητού

Φάγαμε εξαιρετικό μιλφέιγ λουκάνικου σε μια μερίδα χορταστική. Το λουκάνικο όπως μας ενημέρωσαν είναι χειροποίητο από τον πατέρα των ιδιοκτητών και επαγγελματία αλλαντοποιό κύριο Νικηφόρο. Παραγγείλαμε μια σαλάτα σολομού με αβοκάντο και εξαιρετική vinaigrette μουστάρδα Dijon και μελιού πολύ δροσερή. Τα πουγκάκια γαρίδας χάρισαν στον ουρανίσκο μας μια εκλεπτυσμένη γεύση. Το καλοψημένο μαστέλο συνδυασμένο με ένα ελαφρύ coulis αρωματικής πικάντικης ντομάτας έμεινε αλησμόνητο. Ξετρελαθήκαμε όταν είδαμε τη χωριάτικη σαλάτα να σερβίρεται στο διπλανό τραπέζι και απογοητευτήκαμε που δεν την παραγγείλαμε και εμείς. Η σύλληψη του πιάτου ήταν εκπληκτική, αφού η χωριάτικη «κρυβόταν» μέσα σε ένα καρβέλι ψωμιού!! Το βάλαμε στις προτεραιότητες μας για την επόμενη φορά που θα επισκεφτούμε το Μάγευμα. Επίσης, πρωτότυπο ήταν το σερβίρισμα και στο χταπόδι ξιδάτο, καθώς έφτασε στο τραπέζι μας μέσα σε ένα γυάλινο βαζάκι. Νόστιμο, αλλά εμείς θα θέλαμε λίγο παραπάνω ξύδι.

Και το κέρασμα γλυκού ως ένδειξη εκτίμησης της παρουσίας μας…

Τέλος, μας κέρασαν έναν νοστιμότατο αρωματικό τηγανητό χαλβά σε μπουκίτσες με σάλτσα βανίλιας Μαδαγασκάρης. Παραγγείλαμε επιπλέον εμείς ένα λαχταριστό σουφλέ σοκολάτας με παγωτό βανίλια. Τα γλυκά καθυστερούν γύρω στα δέκα λεπτά να έρθουν στο τραπέζι αλλά δίνουμε τα εύσημά μας, γιατί ψήνονται εκείνη την ώρα και φτάνουν ζεστά και φρέσκα στο τραπέζι.

Sweet tips

Μας άρεσαν:

  • Τα πρωτότυπα φωτιστικά του μαγαζιού, οι ψωμιέρες, οι σέσουλες και τα βάζα μαρμελάδας.
  • Η αρχοντική vintage διακόσμηση στις τουαλέτες.
  • Το service που ήταν γρήγορο και πολύ ευγενικό.
  • Το πρωτότυπο εμπνευσμένο σερβίρισμα του κάθε πιάτου ξεχωριστά.
  • Η half open κουζίνα που σου επέτρεπε να ρίχνεις κλεφτές ματιές.
  • Οι λογικές τιμές.
  • Η μεγάλη ποικιλία εμφιαλωμένων κρασιών.